Certificaten

Uiteraard voldoen wij bij TSL aan diverse eisen en richtlijnen. Om dit aan te tonen zijn wij in het bezit van meerdere certificaten.  Onderstaand een greep uit onze certificaten. 

SKH

Timmerfabriek Salland Lemelerveld BV is aangesloten bij SKH. 
Hieronder een beknopte omschrijving betrefende SKH

SKH stelt zich ten doel de kwaliteitszorg in het bouwsegment en dié sectoren waar hout en houtproducten worden toegepast en het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen te vergroten. SKH is met name actief in hout, houtproducten, houtconstructies en hout gerelateerde producten. De verbetering/vergroting probeert SKH te bereiken door o.a. het gebruik van certificatiesystemen die onder nationaal en internationaal toezicht staan.

Zo staan de KOMO® certificatieschema’s (de BRL-en) en de management certificatieschema’s  (ISO 9001, ISO 14001 en VCA) onder toezicht van de Raad voor Accreditatie en FSC-COC certificatie onder toezicht van de ASI.

De primaire activiteit van SKH is het uitgeven van certificaten aan aanvragers die aan de te stellen eisen voldoen. De inkomsten uit het uitgeven van certificaten is de bron van inkomsten van SKH.

Een ieder die geïnteresseerd is en vrijblijvend informatie aanvraagt m.b.t. een specifiek certificatie schema ontvangt een informatiebrief over dat onderwerp met de kosten van de certificatieprocedure en de jaarlijkse kosten voor de instandhouding en de daarop volgende controles.

FSC® Keurmerk

FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels.

FSC® is succesvol

  • Door de manier van werken van FSC worden de verschillende belangen – milieu, mens 
    en economie – evenwichtig afgewogen
  • FSC wordt als enig keurmerksysteem gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld, vakbonden en het (internationale) bedrijfsleven
  • FSC is de enige organisatie met een onafhankelijk consistent standaard- en certificeringsysteem dat wereldwijd toepasbaar is voor alle soorten bossen en plantages
  • FSC werkt transparant en democratisch

FSC biedt bedrijven een praktische oplossing om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aanvankelijk leunde FSC voornamelijk op een paar bedrijven die hun nek durfden uitsteken. Inmiddels heeft FSC een onstuimige groei doorgemaakt. De cijfers spreken voor zich.

Hoe werkt FSC®?
De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. Het instrument dat FSC hiervoor gebruikt is certificering, zowel van het bosbeheer als van de handelsketen. Certificeren gebeurt door een van de vijftien onafhankelijke organisaties die daarvoor door FSC zijn geaccrediteerd.

Vraag en aanbod
Voor al het hout, en een groot deel van de papiertoepassingen, bestaan producten met het FSC-keurmerk. In Nederland zijn meer dan 1700 verschillende FSC-gecertificeerde producten verkrijgbaar. Het merendeel van de houtproducten vindt zijn bestemming in de doe-het-zelfsector, de grond-, weg- en waterbouw en de woning- en utiliteitsbouw. Het papier wordt vooral toegepast door banken en diverse andere grote organisaties. Door de vraag naar FSC-hout in Nederland is FSC-certificering van bossen in landen van herkomst aantoonbaar tot stand gebracht.

Meer informatie kunt u vinden op : www.fsc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring